Kasut bola pemain Arsenal

JENAMA kasut bola paling popular dikalangan pemain Arsenal musim ini.Setiap pemain bolasepak pasti memiliki kasut kegemaran yang dihasilkan oleh pengeluar barangan sukan terkenal.

Dan mereka juga ditaja oleh syarikat tersebut bagi mempromosikan  produk yang ditaja itu, begitu juga dengan pemain-pemain The Gunners.

Mereka juga memakai ataupun menggunakan kasut yang menjadi pilihan mereka bagi memastikan prestasi mereka di atas padang tidak terjejas.

Mengenai kasut yang menjadi pilihan pemain-pemain The Gunners, musim ini terdapat dua jenama yang menjadi pilihan pemain iaitu ADIDAS dan NIKE.

Penulisan kali ini di buat atas permintaan pembaca Mygooners, Mahathir yang menyarankan agar tampalan mengenai kasut bola yang digunakan oleh pemain Arsenal ditulis dan diulas.

Bagi tidak menghampakan harapan beliau, penulis membawa senarai kasut yang menjadi pilihan setiap pemain The Gunners musim ini.

ADIDAS walaupun mendominasi pilihan pemain Arsenal, namun jika dipecahkan mengikut model, ianya adalah setara dengan Nike iaitu sebanyak lima model yang menjadi pilihan dan kegemaran pemain The Gunners.

Model manakah yang menjadi pilihan? 
STATISTIK KASUT BOLA PEMAIN ARSENAL


Jumlah model yang digunakan oleh pemain Arsenal.Jenama dan Model Kasut Pemain ArsenalKASUT 
Sokratis Papastathopoulos menggunakan jenama dan model  adidas X 17+ Purespeed bagi musim 2018-19.
Lucas Torreira menggunakan Nike Mercurial Superfly VI Elite  untuk musim 2018-2019.
Laurent Koscielny menggunakan adidas Copa 19.1 untuk musim 2018-2019.
Granit Xhaka satu-satunya pemain Arsenal menggunakan jenama Under Armour dengan model Magnetico Pro bagi musim 2018-2019.
Adidas Predator 19+


Adidas X 18+
Nike Phantom VNM 
Nike Phantom VSN 
Puma Future 19.1 Netfit
Puma ONE 19.1

Post a Comment

Previous Post Next Post