Renato Sanches beri semangat kepada Gabriel selepas kekalahan Arsenal

Renato Sanches adalah antara mereka yang menghantar mesej semangat kepada Gabriel Magalhaes di Instagram berikutan kekalahan Arsenal di tangan Liverpool pada awal pagi Ahad.

The Gunners mengalami kekalahan teruk di Anfield walaupun beraksi dengan baik pada awal perlawanan.

Bahkan anak buah Mikel Arteta berjaya menjaringkan gol pada satu ketika sebelum bendera ofsaid dinaikkan.

Walau bagaimanapun, Liverpool telah mempamerkan tahap terbaik sepanjang permainan berlangsung dan mereka berjaya menghukum beberapa kesilapan individu daripada beberapa pemain muda Arsenal.

Seorang ahli skuad The Gunners yang bangkit daripada kekalahan ialah Gabriel Magalhaes.

Malah, beberapa peminat Arsenal menggunakan media sosial selepas perlawanan itu untuk mencadangkan bahawa dia adalah salah seorang pemain terbaik The Gunners untuk perlawanan itu, bersama-sama dengan Aaron Ramsdale.

Gabriel kini telah mengambil Instagram untuk mengulas mengenai keputusan itu dan pemain antarabangsa Brazil itu mengakui bahawa ia adalah sesuatu yang sukar untuk diterima. 

Bagaimanapun, dia juga melihat kepada perkara positif apabila Arsenal terus berkembang di bawah Mikel Arteta.

Respon (reply) yang diterima juga menyaksikan ada rakan-rakan sepasukan The Gunners turut berkongsi semangat kepadanya.Namun yang paling menarik diantara komen yang diberikan atapun yang membalas status tersebut, adalah Renato Sanches. 

Pemain antarabangsa Portugal itu yang mana pernah bermain bersama Gabriel di Lille, menghantar mesej ringkas yang diterjemahkan sebagai: Jom kita. - "Let’s go kid."

Sudah tentu, mesej itu akan mempunyai sedikit kepentingan kepada sesetengah pihak kerana Sanches adalah pemain yang baru-baru ini dikaitkan dengan perpindahan ke Arsenal.

Ramai peminat The Gunners memuji aksi persembahan Sanches semasa rehat antarabangsa dan beberapa hari kemudian, dilaporkan bahawa bintang yang dinilai £30 juta itu berada dalam radar kelab.

Adakah kita akan menyaksikan pemain ini menyarung jersi merah putih Januari nanti?

Post a Comment

Previous Post Next Post